Nieuwsbrieven: 
Houd contact 
Blijf van waarde

  • Laat zien dat u van wanten weet
  • Deel uw kennis, ervaring, belevenissen
  • Blijf een aantoonbaar nuttig contact
Nieuwsbrieven zijn de ideale manier om af en toe op een leuke manier bij uw klant 'langs te komen''. Al is het dan in zijn inbox. Maar als u het niet goed organiseert wordt het regelmatig versturen ervan vooral teveel werk.

Nieuwsbrievenblog

Mailchimp gebruiker? Zo sluit u de (voor de AVG verplichte!) verwerkingsovereenkomst af.

Zo langzamerhand hoor je steeds meer mensen over de AVG; de nieuwe privacy wetgeving. Dat is logisch: iedere organisatie, ieder bedrijf, en (jazeker) ook iedere zzpér krijgt ermee te maken. Want iedere organisatie met klanten of clienten verzamelt en beheert persoonlijke gegevens. 

In deze serie over de AVG als eerste onderwerp: de verwerkings overeenkomst. Een verwerkingsovereenkomst  is een overeenkomst die af moet sluiten met iedereen die gegevens voor jou beheert. In dit geval Mailchimp. 

Het goede nieuws is dat het heel eenvoudig is om deze overeenkomst af te sluiten. Maar daarvoor je wel eerst weten en begrijpen wat erin staat. Er staan namelijk een aantal toezeggingen in, die jij en Mailchimp aan elkaar doen. De uitdaging is dus om die naar jouw situatie te vertalen, en je eraan te houden. 

Regelmatig een nieuwsbrief versturen is niet moeilijk, als het proces goed is ingericht. Vandaar dat we daar graag bij helpen!

Mailinglijsten

Uw mailinglist is de basis. Samenstellen, opschonen en koppelen met uw adresboeken moet zorgvuldig gebeuren.
Ook al omdat het binnen de regels van de reclamecode commissie moet gebeuren!

Look and feel

De opmaak en indeling van de nieuwsbrief bepalen in hoge mate of hij wordt gelezen, begrepen en gewaardeerd. Daarom is een goede template, afgestemd op de doelgroep, essentieel. 

Content

Waar in deze organisatie wordt waardevolle content gemaakt? Vragen en antwoorden, tips en trucs, ervaringen om te delen? Wie verzamelt ze, en waar?

Redactie

Zonder een redactie proces gaat er echt te vaak een nieuwsbrief de deur uit met vergissingen. Wie schrijft? Wie test? Wie keurt goed? 

Neem contact op!

U bent van harte welkom voor een kennismakings gesprek. We kijken naar uw wensen en uw plannen en u gaat naar huis met een aantal eye openers. 

Neem contact op

Christien Janson:

online marketing training en support

Christien Janson is een merk van IctVoorIedereen

Wollegrasweg 36 - 1313 EP Almere - KvK 32155737